La Juanita amb l’Àngel a la falda – 1946

JA FA 60 ANYS dels primers berenars que la Joana Nogué, la Juanita, servia a Can Mascort.

3 generacions
als fogons
de can mascort

Poc es debia pensar la Juanita que una iniciativa, sorgida de l’adversitat, es convertiria en un pròsper negoci familiar de 3 generacions, alvirant-ne una 4a!

Que per molts anys poguem gaudir de la brasa i els bons àpats que la família Mascort ens ofereix.

Salut!

INICIS

LA JUANITA

la juanita

Tot va començar en quedar vídua la Juanita.

Els diumenges a la tarda, els veïns de l’entorn s’acostaven a Can Mascort a jugar a cartes i a fer-li companyia. La Juanita preparava berenar i els servia barreges i cremats.

Amb el temps, aquells àpats i els clients es van anar formalitzant fins que al 1964 l’activitat passa a ser plenament de restaurant.

A l’inici, la Juanita gestionava el restaurant tota sola, amb l’ajuda puntual dels seus fills, Àngel i Roser.

TÀNDEM I RELLEU

LA JOVE

Poc a poc, el negoci va anar agafant volada i al 1971, la Maria, casada amb l’Àngel, va passar a formar tàndem amb la Juanita per tirar-lo endavant.

En aquell temps, el menú es reduïa a amanides, embotit i xai, conill i botifarres a la brasa; i, de postres, grana de capellà, préssec i pinya en almívar, flam i pijama.

LA 3A GENERACIÓ

LA FAMÍLIA

la família

Han passat molts anys d’aquells inicis. La família es va anar ampliant. Els néts de la Juanita, en Jordi i la M. Àngels, solien córrer entre les taules del petit restaurant. Ara són ells els que esperen agafar el relleu a l’Àngel i la Maria.

Amb el pas del temps, plegats han anat ampliant la carta, oferint també, plats de temporada, però sense perdre l’essència del que la Juanita va iniciar.

Una cuina tradicional cuinada amb molta cura, una brasa mimada per tal de fer la carn al seu punt just i un entorn acollidor on sentir-se com a casa.

El nostre equip, la nostra família

A LA BRASA…

L’ÀNGEL

Remena la brasa; fa el foc amb temps i el guarda pacientment perquè sempre estigui al punt per a coure-hi la carn. És el mestre! D’ell n’ha après en Jordi, que li comença a agafar el relleu.

ALS FOGONS…

LA MARIA

La Maria té la mà trencada a fer plats i platillos d’aquells de casa. Uns guisadets que fan llepar-se els dits al més primmirat. Galtes de vedella, ànec, canelons… i amanides de tots tipus!

A LA CUINA…

EN JORDI

És el rei de les postres. En prepara de més dolces i de més àcides, i sovint fa unes combinacions de tot plegat boníssimes! Ara, a més, aporta nous plats a la carta i agafa el relleu de l’Àngel, a la brasa.

A LA SALA…

LA M. ÀNGELS

La Maria Àngels sempre corre amunt i avall. Tant aviat és a la cuina com està prenent nota i servint. I si la Maria ha preparat res nou, us ho farà saber només de rebre-us a taula.

DEL CAMP A LES CASSOLES

EL MAS

el mas

Pujant cap al santuari dels Àngels, des de la Creueta, en un revolt molt tancat a mà esquerra, mític per als afeccionats als ral·lis, hi trobem encerclat el mas de Can Mascort.

Com a la majoria de les cases pairals, antigament els seus habitants es dedicaven a treballar la terra i el bosc i menar bestiar.

Per atzars de la vida, fa uns 60 anys es va canviar l’activitat convertint-se en restaurant, fins a dia d’avui.

A part dels seus menjadors, amplis i acollidors, la llar encesa els dies d’hivern i la seva bona cuina, a Can Mascort, també hi podràs gaudir d’unes magnífiques vistes de la plana de Girona, de dinars al sol en temps de fred i de sopars a la fresca en temps de calor.

T’hi esperem el dia que vulguis!

Can Mascort, en imatges